Vestamager

Fuglelivet tæt på storbyen

Vestamager - Fuglelivet tæt på storbyen

Vestamager - eller Kalvebod Fælled - er et af de vigtigste vådområder i Østdanmark. Området huser store bestande af ynglende og rastende ande- og vadefugle. Det er også et vigtigt rasteområde for rovfugle. Vestamager er dannet under anden verdenskrig, hvor det lavvandede areal vest for Amagers daværende kyst blev inddæmmet. Området var i mange år militært område, men er i dag et meget vigtig natur- og rekreativt område. I dag er Vestamager en mosaik af afgræssede enge, selvsået birkeskov, pilekrat, søer og vådområder. Især Klydesøreservatet, Hejresøen, områderne omkring Storehøj og Villahøj, Birkedammen og Pinseskoven fuglemæssigt blandt de særlig interessante steder. Derudover er Kalveboderne og Kalvebodløbet mellem Amager og Sjælland et godt sted for ænder om vinteren. Vi kan arrangere forskellige ture af kortere eller længere varighed eller distance, hvor vi enten går eller cykler rundt til én eller flere af lokaliteterne. Se også vores Bike Birding Vestamager tur.

fra 800 kr.

Kontakt os for muligheder og priser

Book fugletur - eller mere info?

Kontakt os hvis du vil booke en fugletur - eller hvis du har spørgsmål eller vil høre om mulighederne. Kontakt os for muligheder og priser.

Betalingsmuligheder

Betaling kan ske med MobilePay eller PayPal

Hvad skal du medbringe

  • Medbring kikkert, hvis du har. Lån af kikkert kan arrangeres (det skal vi vide på forhånd).
  • Praktisk fodtøj og beklædning.
  • Der vil være tid til at holde en "kaffepause" undervejs. Tag derfor gerne kaffe/te og evt. en lille snack med.
  • Vi anbefaler at deltagerne medbringer en flaske med drikkevand.
Din fugletursguide medbringer fuglebog og et teleskop, som turdeltagerne har mulighed kigge i og opleve fuglene "tættere" på.

Din fugleturguide

Kan du forestille dig en verden uden fugle? Det kan jeg ikke! Jeg har fra en tidlig alder været en ivrig og passioneret fuglekigger, og har derfor mange års erfaring med at se på fugle. Jeg har stort lokalt kendskab til fuglelivet på og omkring Møn. Det gælder også de andre lokaliteter vi arrangerer fugleture. Udover at være fugletursguide, deltager jeg i bl.a. i overvågning og ringmærkning af fugle. Derudover er jeg også blogger , der skriver om fugle og rejser. Uffe Damm Andersen

Lokalitet/hvor

Vestamager, der er en del af Naturpark Amager, er beliggende få kilometer syd for Københavns centrum. Området udgør en stor del af den vestlige del af øen Amager.

  • Man kan komme til Vestamager med metro, bus, cykel og bil.
  • Mødested aftales nærmere i forbindelse med booking af en tur.

Små grupper

Altid små grupper med max. 4 deltagere* på turene. Det perfekte valg for folk, der kan lide at tage på tur alene eller i små grupper med familien eller venner. *Er I en familie på mere end 4 personer, så kontakt os og hør nærmere.

Comments are closed.