Bike Birding Vestamager

Fugletur på cykel - Kalvebod Fælled (Vestamager)

Bike Birding Vestamager - en fugletur på cykel

Oplev det spændende fugleliv tæt på storbyen og tag en cykeltur med fugleguide til Kalvebod Fælled - der også er kendt som Vestamager. På Vestamager finder man et af de vigtigste vådområder i Østdanmark. Området huser store bestande af ynglende og rastende ande- og vadefugle. Det er også et vigtigt rasteområde for rovfugle. Vestamager er dannet under anden verdenskrig, hvor det lavvandede areal vest for Amagers daværende kyst blev inddæmmet. Området var i mange år militært område, men er i dag et meget vigtig natur- og rekreativt område. I dag er Vestamager en mosaik af afgræssede enge, selvsået birkeskov, pilekrat, søer og vådområder. Især Klydesøreservatet, Hejresøen, områderne omkring Storehøj og Villahøj, Birkedammen og Pinseskoven fuglemæssigt blandt de særlig interessante steder. Derudover er Kalveboderne og Kalvebodløbet mellem Amager og Sjælland et godt sted for ænder om vinteren. Vestamager er et stort område og fuglelivet kan derfor med fordel opleves på en cykeltur. Det kan for eksempel være en tur af tre timers varighed eller en længere tur på ca. fem timer. Vi cykelturen vil foregå på grusveje og veje/stier, som er asfaldteret. Vi cykler i roligt tempo og stopper flere steder undervejs og kigger efter fugle. Afhængig af hvilken tur, der aftales, forventer at cykle fra ca. 6 - 18 kilometer.

fra 1500 kr

Kontakt os for muligheder og priser

Book fugletur - eller mere info?

Kontakt os hvis du vil booke en fugletur - eller hvis du har spørgsmål eller vil høre om mulighederne. Kontakt os for muligheder og priser.

Betalingsmuligheder

Betaling kan ske med MobilePay eller PayPal

Hvad skal du medbringe

  • Cykel (kan evt. lejes i København)
  • Kikkert, hvis du har (der er mulighed for at låne kikkert).
  • Drikkeflaske med vand
  • evt. kaffe/te og en lille snack (vi holder en kaffepause på turen)
Udover din cykel (vi anbefaler naturligvis også cykelhjelm), så medbring en flaske drikkevand og gerne kaffe, te og en snack.

På flere af vores ture medbringer din fugleguide, udover egen kikkert, også teleskop og fuglebog.

På denne tur medbringer guiden også cykelpumpe og lappegrej - for en sikkerheds skyld!

Din fugleturguide

Kan du forestille dig en verden uden fugle? Det kan jeg ikke! Jeg har fra en tidlig alder været en ivrig og passioneret fuglekigger, og har derfor mange års erfaring med at se på fugle. Jeg har stort lokalt kendskab til fuglelivet på og omkring Møn. Det gælder også de andre lokaliteter vi arrangerer fugleture. Udover at være fugletursguide, deltager jeg i bl.a. i overvågning og ringmærkning af fugle. Derudover er jeg også blogger , der skriver om fugle og rejser. Uffe Damm Andersen

Lokalitet/hvor

Kalvebod Fælled (Vestamager). Aftales nærmeres i forbindelse med booking af turen.

Små grupper

Altid små grupper med max. 4 deltagere* på turene. Det perfekte valg for folk, der kan lide at tage på tur alene eller i små grupper med familien eller venner. *Er I en familie på mere end 4 personer, så kontakt os og hør nærmere.

Comments are closed.