Kursus 2025: Lær fuglenes sang

Lær forårets fuglesang (2025)

Kursus - Tag med på fire fugleture og lær vores almindelige fugles sang

Ta’ med på fire fugleture og oplev og lær fuglenes sang

De fleste forbinder fuglesang med forår og sommer. Men hvilke fugle er det, der synger og hvordan kender man forskel på dem? Har du lyst til at lære vores almindeligste fugles sang at kende , eller trænger du til at få genopfrisket de forskellige artes sang - så vil du få glæde af dette praktiske fuglekursus. På fire morgenture - vi starter tidligt og på en fast ugedag - tager vi ud i Møns spændende natur og oplever, lytter og øver de forskellige fugles sang gennem foråret. Vi begynder i slutningen af marts, hvor det er arter som fx mejser, drosler og træløber, der synger. På denne tid er der færre arter at holde styr på. I løbet af april og maj ankommer flere arter, fx løvsanger, gærdesanger, munk og rødstjert og blander sig i fuglekoret. I slutningen af maj og begyndelsen af juni er de sidste trækfugle også ved at være tilbage fra deres vinterophold under langt sydligere himmelstrøg, bl.a. nattergal, tornsanger, havesanger og kærsanger. Vi vil koncentrere os om de almindeligste arters sang, men vil naturligvis også lytte til de fugle vi hører eller ser på turene. Efter fire ture vil du være i stand til at skelne de almindeligste danske fugles sang fra hinanden. Derudover vil du få gode fugle- og naturoplevelser og du vil mærke roen i at fordybe dig i det, vores omgivelser byder på.

Praktiske informationer

Formålet er at få kendskab til og lære vores mest almindelige fugles sang at kende, og være i stand til at skelne dem fra hinanden. Kursusindhold og forløb

  • Lær vores almindelste fugles sang.
  • Fire fugleture i løbet af foråret
  • I perioden fra slutningen af marts til medio juni.
  • Kursusformen er praktisk læring i felten.
  • Alle fugleture begynder kl. 7:00 og slutter ca. kl. 10:00.
  • Mulighed for at starte ture tidligere (fx ved solopgang i maj/juni).
Da den største sangaktivitet foregår i de tidlige morgentimer, vil de enkelte ture også begynde tidligt.

Turene foregår til fods. Vi går stille og i roligt tempo og stopper undervejs og lytter til de fugle, der synger og gennemgår og træner de forskellige sanges kendetegn.

Der vil være tid og mulighed for “kaffepause” undervejs.

Hvornår

De enkelte fugleture forventes at blive afholdt i marts, april, maj og juni 2025.

Hvor

Dette kursus afholdes på Møn, hvor vi besøger forskellige mønske fuglelokaliteter (bl.a. Ulvshale Skov, Jordbassinerne, Jydelejet og Klinteskoven). Den endelige planlægning sker umiddelbart inden den enkelte tur, hvorved det bliver muligt at justere alt efter vejr, vind og fugle.

Et tilsvarende kursus kan arrangeres i Københavnsområdet.

Pris

Early Bird - Book senest 31. december 2024 og få fuglekurset for kun 1695,- kr./person.

Fra 1. januar 2025 vil prisen være 1995,- kr./person.

Så skynd dig at book fugleturspakke allerede i dag!

pris: 1995,- kr / person

Kontakt os for muligheder og priser

Book fugletur - eller mere info?

Kontakt os hvis du vil booke en fugletur - eller hvis du har spørgsmål eller vil høre om mulighederne. Kontakt os for muligheder og priser.

Betalingsmuligheder

Betaling kan ske med MobilePay eller PayPal

Hvad skal du medbringe

Medbring kikkert, hvis du har. Der er mulighed for at låne kikkert. Medbring gerne drikkevarer (kaffe/te/vand...) og evt. en lille snack. Din fugletursguide medbringer et teleskop og fuglebog.

Din fugleturguide

Kan du forestille dig en verden uden fugle? Det kan jeg ikke! Jeg har fra en tidlig alder været en ivrig og passioneret fuglekigger, og har derfor mange års erfaring med at se på fugle. Jeg har stort lokalt kendskab til fuglelivet på og omkring Møn. Det gælder også de andre lokaliteter vi arrangerer fugleture. Udover at være fugletursguide, deltager jeg i bl.a. i overvågning og ringmærkning af fugle. Derudover er jeg også blogger , der skriver om fugle og rejser. Uffe Damm Andersen

Lokalitet/hvor

Alle fugleturene foregår på Møn (bl.a. Ulvshale Skov, Nyord, Klinteskoven). Selve lokaliteten for de enkelte ture fastsætte nogle dage i forvejen (alternativt på selve dagen afhængig af vejrforholdene og fuglene). Transport til og fra lokaliteterne står man selv for (evt. med mulighed for samkørsel).

Små grupper

Altid små grupper med max. 4 deltagere* på turene. Det perfekte valg for folk, der kan lide at tage på tur alene eller i små grupper med familien eller venner. *Er I en familie på mere end 4 personer, så kontakt os og hør nærmere.

Comments are closed.