Nyord Enge

Strandengens og kystens fugle

Strandengens og kystens fugle

Oplev fuglelivet i et af de bedste vådområder i det sydøstlige Danmark. På denne tur skal vi opleve strandengens og kystens fugle. Nyord Enge er beliggende på Nyord og udgøres af 400 ha strandenge, der sammen med det omgivende fladvand, inkl. sand, småøer og holme udgør et af Østdanmarks vigtigste raste- og ynglelokalitet for især vandfugle. Nyord Enge er et vigtig yngleområde for vadefugle og andefugle. Både forår og efterår raster mange trækfugle i kortere eller længere tid i området under deres træk mellem deres yngle- og overvintringsområder. Udover vadefugle og andefugle er der også mulighed for at se Fiskehejre, Sølvhejre, Havørn, Tårnfalk og Vandrefalk og alt efter sæsonen arter som Rørhøg og Blå Kærhøg. Der er også mulighed for at opleve forskellige småfugle som Sanglærke, Engpiber og og hvis vi er heldig Skægmejser. På den korte fugletur kigger vi på fugle fra Fugleværndsfondens fugletårn. Herfra er der en flot udsigt og vi kan se hele det store område samt det omgivende fladvand. På grund af de store afstande medbringer guiden teleskop. På to-timers turen, starter vi med at kigge på fugle fra Fugleværnsfondens fugletårn og senere tager vi til Hyldevang Naturcenter, hvorfra fuglelivet i det store pande- og losystem ved Bredebæk kan opleves på tættere hold. Der vil undervejs være tid til at nyde evt. medbragt kaffe, te og madpakke.

fra 600 kr

Kontakt os for muligheder og priser

Book fugletur - eller mere info?

Kontakt os hvis du vil booke en fugletur - eller hvis du har spørgsmål eller vil høre om mulighederne. Kontakt os for muligheder og priser.

Betalingsmuligheder

Betaling kan ske med MobilePay eller PayPal

Hvad skal du medbringe

  • Medbring kikkert, hvis du har. Lån af kikkert kan arrangeres (det skal vi vide på forhånd).
  • Praktisk fodtøj og beklædning.
  • Der vil være tid til at holde en "kaffepause" undervejs. Tag derfor gerne kaffe/te og evt. en lille snack med.
  • Vi anbefaler at deltagerne medbringer en flaske med drikkevand.
Din fugletursguide medbringer fuglebog og et teleskop, som turdeltagerne har mulighed kigge i og opleve fuglene "tættere" på.

Din fugleturguide

Kan du forestille dig en verden uden fugle? Det kan jeg ikke! Jeg har fra en tidlig alder været en ivrig og passioneret fuglekigger, og har derfor mange års erfaring med at se på fugle. Jeg har stort lokalt kendskab til fuglelivet på og omkring Møn. Det gælder også de andre lokaliteter vi arrangerer fugleture. Udover at være fugletursguide, deltager jeg i bl.a. i overvågning og ringmærkning af fugle. Derudover er jeg også blogger , der skriver om fugle og rejser. Uffe Damm Andersen

Lokalitet/hvor

Nyord Enge er beliggende på øen Nyord ved Møn. Mødested: P-plads ved fugletårnet på Nyord Enge, Ulvshalevej 4780 Stege.

Små grupper

Altid små grupper med max. 4 deltagere* på turene. Det perfekte valg for folk, der kan lide at tage på tur alene eller i små grupper med familien eller venner. *Er I en familie på mere end 4 personer, så kontakt os og hør nærmere.

Comments are closed.