Jordbassinerne

Jordbassinerne

Fuglelivet ved Sukkerfabrikken

Fuglelivet ved Sukkerfabrikken

Oplev de rige fugleliv ved den tidligere Stege Sukkerfabriks jordbassiner. De gamle jordbassiner er i dag et værdifult naturområde og vi går en tur mellem de mange bassiner for især at kigge på vandfugle, der enten raster eller yngler i området. Undervejs ser vi også hvilke fugle, der opholder i Stege Bugt lige uden for bassinerne. Turen er velegnet for nybegyndere, da vi vil opleve mange af fuglene på tæt hold. Jordbassinerne er altid et besøg værd året rundt. I vinterhalvåret vil vi opleve de mange tusinde Troldænder, der raster i bassinerne. I mellem de mange troldænder finder vi Taffel- og Bjergænder, skalleslugere og Blishøns og hvad der ellers må være af fugle. I sommerhalvåret vil vi opleve ynglefuglene, bl.a. tre arter lappedykkere, forskellige svømmeænder. I sivene og rørbevoksningen hører man syngende rørsangere og rørspurve.

fra 600 kr

Kontakt os for muligheder og priser

Book fugletur - eller mere info?

Kontakt os hvis du vil booke en fugletur - eller hvis du har spørgsmål eller vil høre om mulighederne. Kontakt os for muligheder og priser.

Betalingsmuligheder

Betaling kan ske med MobilePay eller PayPal

Hvad skal du medbringe

  • Medbring kikkert, hvis du har. Lån af kikkert kan arrangeres (det skal vi vide på forhånd).
  • Praktisk fodtøj og beklædning.
  • Der vil være tid til at holde en "kaffepause" undervejs. Tag derfor gerne kaffe/te og evt. en lille snack med.
  • Vi anbefaler at deltagerne medbringer en flaske med drikkevand.
Din fugletursguide medbringer fuglebog og et teleskop, som turdeltagerne har mulighed kigge i og opleve fuglene "tættere" på.

Din fugleturguide

Kan du forestille dig en verden uden fugle? Det kan jeg ikke! Jeg har fra en tidlig alder været en ivrig og passioneret fuglekigger, og har derfor mange års erfaring med at se på fugle. Jeg har stort lokalt kendskab til fuglelivet på og omkring Møn. Det gælder også de andre lokaliteter vi arrangerer fugleture. Udover at være fugletursguide, deltager jeg i bl.a. i overvågning og ringmærkning af fugle. Derudover er jeg også blogger , der skriver om fugle og rejser. Uffe Damm Andersen

Lokalitet/hvor

Jordbassinerne ligger ud til Stege Bugt i Lendemarke. Mødested: P-pladsen ved Jordbassinerne, Kostervej 4780 Stege (Se skiltning til Jordbassinerne modsat side af Shell).

Små grupper

Altid små grupper med max. 4 deltagere* på turene. Det perfekte valg for folk, der kan lide at tage på tur alene eller i små grupper med familien eller venner. *Er I en familie på mere end 4 personer, så kontakt os og hør nærmere.

Comments are closed.