Fugle i nattens mørke

En anderledes fugleoplevelse

Fugle i nattens mørke*

Du har sikkert oplevet fuglene og naturen om dagen – men har du oplevet mørkets og nattens fugleliv? Nattens mørke kan både være fascinerende og skræmmende. Månen og stjernerne vækker vores fantasi og nysgerrighed, mens ukendte lyde skaber en vis frygt og utryghed – for hvad gemmer sig i mørket?

Fugle i nattens mørke er en anderledes fugleoplevelse, hvor vi skal opleve fuglelivet og naturen efter mørkets frembrud. Hvor gemmer fuglene sig og hvad foretager de sig egentlig i mørket og om natten?

I mørket skal vi med hjælp af vores sanser opleve naturen og nattemørket uden brug af kunstigt lys. Undervejs vil vi forsøge at finde og “se” nogle fugle med et termisk kamera (termisk kikkert/spotter) som guiden medbringer. På den måde kan vi få et anderledes indblik i fuglelivet og naturen som man ellers ikke oplever. Nogle fugle benytter mørket til at hvile og sover. Andre, fx ugler og nogle andefugle, søger føde i nattens mulm og mørke. Og både forår og efterår foregår en fascinerende, men usynlig begivenhed, når tusindvis af nattrækkende fugle flyver mellem deres yngle- og vinterområder.

Fuglene er i fokus i Fugle i nattens mørke men undervejs kigger vi også efter andre dyr i mørket. Hvis vejret tillader det er der også mulighed for at kigge på nattehimlen og dens stjerner og planeter.

En vigtig del at turen er, at give deltagerene mulighed for at opleve og få et anderledes indblik i fuglelivet og mørkets betydning – og forhåbentlig få endnu større forståelse for, og værdsætte mørket og stilheden, som er en vigtig del af fuglelivet og naturen.

Praktiske informationer

*Fugle i nattens mørke afholdes i døgnets mørke timer, dvs. mellem solnedgang og solopgang. 

Turene foregår som udgangspunkt uden brug at kunstigt lys når vi bevæger os rundt. Der anvendes heller ikke kunstigt lys til at finde og iagttage fuglene, men derimod et termisk kamera. Det giver mulighed for at “se” og opleve fuglenes naturlige adfærd i mørket uden brug af kunstigt lys og derved minimeres forstyrrelser også. Dog vil termiske billeder vises for turdeltagerne via en tablet, der udsender lys.

Turen vil foregå så stille som muligt, dvs. at vi undervejs bevæger os stille og langsomt, der kommunikeres med lav stemmeføring/hvisken. Alt sammen for at minimere forstyrrelser og give den bedste oplevelse.

Af praktiske og sikkerhedsmæssige årsager medbringer guiden pandelampe/lygte med både rødt og hvidt lys (rødt lys forstyrrer ikke nattesynet i samme grad som hvidt lys).

Medbring gerne pandelampe/lommelygte med rødt lys (fx en cykelbaglygte).

Fugle i nattens mørke er for alle, der har lyst til en anderledes fugletur, der giver en uforglemmelig og spændende oplevelse af naturen.

Dark Sky Park Møn & Nyord
Fugle i nattens mørke fugleture kan tilbydes og arrangeres forskellige steder, men et oplagt sted er Møn og Nyord, som er udnævnt som Nordens første International Dark Sky Park og International Dark Sky Community af Organisationen International Dark Sky Association (IDA).

Albicilla Explorer | Why Not Birds? er Dark Sky Møn & Nyord ambassadør

fra 600 kr

Kontakt os for muligheder og priser

Book fugletur - eller mere info?

Kontakt os hvis du vil booke en fugletur - eller hvis du har spørgsmål eller vil høre om mulighederne. Kontakt os for muligheder og priser.

Betalingsmuligheder

Betaling kan ske med MobilePay eller PayPal

Comments are closed.