Falsterbo, Sverige

Oplev efterårets fugletræk over Sydsverige

Falsterbo - Oplev efterårets fugletræk over Sydsverige

Falsterbo i Sverige er et af de bedste steder for efterårets fugletræk. På grund af sin geografiske placering som Sveriges sydvestligste punkt, fungerer Falsterbo-halvøen som en flaskehals for fugle på vej sydpå om efteråret. Mange fugle foretrækker at flyve over land og langs de svenske kyster så længe som muligt for at undgå at flyver over åbent hav. Derved opstår der en stor koncentration af fugle ved Falsterbo, hvor mange raster i kortere eller længere tid, inden de fortsætter rejsen videre ud over havet mod Danmark. Området er også kendt for sine forskellige habitater, herunder strand, klitter og vådområder, som tiltrækker en bred vifte af fuglearter. Dette gør Falsterbo til en af de bedste steder i Europa hvor ornitologer og fuglekiggere kan opleve fuglenes fascinerende træk. Turbeskrivelse På denne fugletur starter vi dagen med at gå ud til Falsterbo Fyr og Nabben for at opleve morgenens fugletræk, hvor det især er småfugle og spurvehøge, der dominerer. Der vil også være mulighed for at kigge på rastende og forbitrækkende ænder og vadefugle. I løbet af formiddagen - og alt efter vejret og fugletrækkets intensitet - kører vi ind til Ljungen (Skanörs Ljung) for at opleve rovfugletrækket. Afhænging at sæsonen forventer vi at se arter som Hvepsevåge, Fiskeørn, glenter, spurvehøge, froskellige kærhøge og falke og ikke mindst Musvåger. Der er også mulighed for at se Havørne og hvis vi er rigtige heldige ser vi måske en af de mere sjældne arter, der ses årligt ved Falsterbo. Hvis intensiteten af eftermiddagens rovfugletræk er meget lav - fx pga. vejrforholdende - vil vi besøge nogle andre nærliggende lokaliteter og kigge efter rastende fugle (fx vadefugle, ænder, gæs, rovfugle og småfugle). Turen afsluttes i løbet af eftermiddagen. Fuglenes efterårstræk strækker sig fra helt fra juli til ind i november - nogle arter trækker mod syd tidligere end andre arter. Det betyder at de fuglearter vi forventer at opleve på turen skifter i løbet af efteråret.

fra 1500 kr

Kontakt os for muligheder og priser

Book fugletur - eller mere info?

Kontakt os hvis du vil booke en fugletur - eller hvis du har spørgsmål eller vil høre om mulighederne. Kontakt os for muligheder og priser.

Betalingsmuligheder

Betaling kan ske med MobilePay eller PayPal

Hvad skal du medbringe

  • Medbring kikkert og teleskop, hvis du har. Hvis ikke er der mulighed for at låne kikkert på turen.
  • Praktisk beklædning efter årstiden og ejrforholdende (Husk noget varmt/lunt tøj da vi står eller sidder stille en stor del af tiden).
  • Praktisk fodtøj.
  • Campingstol eller siddeunderlag.
  • Forplejning til hele dagen (kan evt. arrangeres).
Din fugletursguide medbringer et teleskop og fuglebog.

Din fugleturguide

Kan du forestille dig en verden uden fugle? Det kan jeg ikke! Jeg har fra en tidlig alder været en ivrig og passioneret fuglekigger, og har derfor mange års erfaring med at se på fugle. Jeg har stort lokalt kendskab til fuglelivet på og omkring Møn. Det gælder også de andre lokaliteter vi arrangerer fugleture. Udover at være fugletursguide, deltager jeg i bl.a. i overvågning og ringmærkning af fugle. Derudover er jeg også blogger , der skriver om fugle og rejser. Uffe Damm Andersen

Lokalitet/hvor

  • Falsterbo, Sverige.
  • Mødested og -tidspunkt aftales i forbindelse med booking af turen.
  • Deltagere står selv for transporten på turen - samkørsel kan evt. arrangeres.

Små grupper

Altid små grupper med max. 4 deltagere* på turene. Det perfekte valg for folk, der kan lide at tage på tur alene eller i små grupper med familien eller venner. *Er I en familie på mere end 4 personer, så kontakt os og hør nærmere.

Comments are closed.